مدیریت کاربردی بیماری های مهم قارچی و نماتدی انار

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

بخش گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، اراک، ایران

چکیده

انار یکی از محصولات گروه میوه‌های نیمه گرمسیری و از گیاهان بومی آسیای مرکزی و غربی است و می‌توان گفت که زادگاه اصلی آن فلات ایران می‌باشد. انار هم مانند سایر گیاهان مورد حمله عوامل بیماریزای گیاهی قرار می‌گیرد. بیماری‌ها و ناهنجاری‌های متفاوتی توسط عوامل زنده و غیر زنده در باغات انار مناطق مختلف کشور موجب ایجاد خسارت و کاهش محصول می‌گردد. گروهی از این بیماری‌ها توسط عوامل زنده گوناگون مانند قارچ‌ها و نماتدها در مراحل مختلف رشدی گیاه ایجاد می‌شوند که آشنایی با آنها مانند بیماری ریشه گرهی، پوسیدگی طوقه، پوسیدگی آرمیلاریایی ریشه، اسکب، ترشیدگی و پوسیدگی میوه انار و علایم ایجاد شده توسط هریک و عوامل ایجاد کننده آنها در باغات انار، نقش مهمی در انتخاب راهکار مناسب جهت مدیریت این عوامل و افزایش عملکرد باغات انار دارد.

کلیدواژه‌ها


  • تاریخ دریافت: 06 خرداد 1402
  • تاریخ بازنگری: 06 آذر 1402
  • تاریخ پذیرش: 29 فروردین 1403
  • تاریخ اولین انتشار: 29 فروردین 1403
  • تاریخ انتشار: 01 خرداد 1402