استادیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده
پژوهش حاضر بهمنظور بررسی اثر منطقه کشت بر درصد و عملکرد روغن و نیز صفات میوه زیتون رقم روغنی در استان کرمانشاه در چهار منطقه شهرستان دالاهو (ریجاب)، شهرستان قصرشیرین، منطقه جوانمیری و شهرستان سرپلذهاب (ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو) طی سال 1400 و 1401 به انجام رسید. در هر منطقه یک باغ انتخاب و در هر باغ تعداد 15 درخت از رقم روغنی بهعنوان سه تکرار 5 تایی تعیین گردید که در هر منطقه 15 اصله و در کل مناطق 60 اصله درخت در دو سال مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز به-صورت تجزیه مرکب با طرح پایه کاملا تصادفی انجام گرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که درصد و عملکرد روغن و نیز خصوصیات میوه در ارتفاعهای مختلف دارای تفاوت معنیدار بود، بهطوریکه در منطقه جوانمیری و دالاهو بیشترین درصد و عملکرد روغن حاصل شد و در منطقه قصرشیرین کمترین درصد و عملکرد روغن مشاهد گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که رقم مورد مطالعه تحت تأثیر شرایط محیطی قرار گرفت و در مناطق گرم استان کرمانشاه یک رقم سازگار به شرایط اقلیمی نبوده و به علت عملکرد پایین به عنوان یک رقم روغنی قابل توصیه نیست.
غلامی, رحمت اله . (1401). تاثیر منطقه کشت بر درصد و عملکرد روغن زیتون در استان کرمانشاه(مطالعه موردی رقم روغنی). میوه های نیمه گرمسیری, 4(2), 1-9.
MLA
غلامی, رحمت اله . "تاثیر منطقه کشت بر درصد و عملکرد روغن زیتون در استان کرمانشاه(مطالعه موردی رقم روغنی)", میوه های نیمه گرمسیری, 4, 2, 1401, 1-9.
HARVARD
غلامی, رحمت اله. (1401). 'تاثیر منطقه کشت بر درصد و عملکرد روغن زیتون در استان کرمانشاه(مطالعه موردی رقم روغنی)', میوه های نیمه گرمسیری, 4(2), pp. 1-9.
CHICAGO
رحمت اله غلامی, "تاثیر منطقه کشت بر درصد و عملکرد روغن زیتون در استان کرمانشاه(مطالعه موردی رقم روغنی)," میوه های نیمه گرمسیری, 4 2 (1401): 1-9,
VANCOUVER
غلامی, رحمت اله. تاثیر منطقه کشت بر درصد و عملکرد روغن زیتون در استان کرمانشاه(مطالعه موردی رقم روغنی). میوه های نیمه گرمسیری, 1401; 4(2): 1-9.